Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Cloud Webhosting

full-webservicedienst-logo

Het hosten van je websites en web based applicaties kunnen allemaal in de cloud. Een aaneengeschakelde serie van computers die tezamen een grote wolk vormen. De cloud biedt je onbeperkt schaalbare virtuele machines. Van een heel simpel rekenmachientje tot een supercomputer, alles kan met cloud webhosting.

Wanneer is cloud webhosting interessant?

Webhosting in de cloud is aantrekkelijk voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn hun website of web applicatie zoals bijvoorbeeld een webshop. Wanneer de capaciteit van de server bijvoorbeeld tijdelijk omhoog moet, kun je dit met webhosting in de cloud eenvoudig realiseren. Wanneer het weer rustiger is schaal je de capaciteit desgewenst weer naar beneden. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt en heb je alle flexibiliteit die je maar nodig hebt.

Wanneer is dit dan van toepassing?

Stel je voor dat je een webshop runt, je krijgt dagelijks een x aantal bezoekers waarvan je zoveel mogelijk converteert naar betalende klanten. Het gaat lekker en je besluit een nieuw product in je assortiment op te nemen. Om dit te verkondigen lanceer je een online advertentiecampagne via diverse social media kanalen en Google Search. Vervolgens explodeert het aantal bezoekers aan je webshop. Doordat er exponentieel meer bezoekers komen die veelal door je webshop heen navigeren en onderweg allerlei items in hun virtuele winkelmand plaatsen alvorens af te rekenen.

Dit heeft tot gevolg dat er ineens veel meer communicatie met de database plaatsvindt, er veel meer rekenkracht nodig is om alle bezoekers van dienst te zijn en je bandbreedte genoeg moet zijn om de stroom aan te kunnen. Dit kan allemaal probleemloos in de cloud. Als er een relatie is tussen het aantal bezoekers aan je website en de omzet die je bedrijf maakt is dit een eenvoudige keuze. Meer bezoekers betekenen wel meer kosten voor je cloud webhosting, meer ook meer verkopen en omzet voor je bedrijf. Bovendien scheelt het een hoop stress, je weet immers dat altijd voldoende capaciteit hebt met cloud webhosting.

Virtuele machines in de cloud

Er zijn vele vormen van cloud webhosting, bovenstaande omschrijving behelst de meest flexibele vorm. Maar het is ook mogelijk een virtuele machine in de cloud te hosten. Je hebt vooraf gedefinieerde specificaties tot je beschikking en weet ook vooraf wat de maandelijkse kosten zijn. Wanneer de capaciteit niet meer voldoende blijft ga je dan een stapje omhoog met je specificaties, of een stapje omlaag wanneer je overcapaciteit hebt. Dit kun je van maand tot maand aanpassen, maar het is in dit geval wel belangrijk dat je zelf een beetje in de gaten houdt of de prestaties van je virtuele machine voldoende zijn om je website of webapplicatie te blijven hosten.

Server Management

Webservicedienst neemt graag de rol als beheerder op zich van jouw virtuele server in de cloud. Ook configureren we jouw cloud instance graag voor je. Wij zorgen dat alles soepel draait, installeren alle zogenaamde dependencies en monitoren actief hoe alles up and running blijft. Neem contact met ons op om de dingen snel te regelen.

Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram