Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Corona Pandemie

Terwijl Nederland en de rest van de wereld in de ban zijn van coronavirus Covid-19 voel ik me geroepen hier verantwoordelijk mee om te gaan en een besluit te nemen over de gevolgen voor mijzelf en Webservicedienst.nl

Ik ben Ramon Horst en ik ben de drijvende kracht achter dit jonge bedrijf. Ik heb partners, maar effectief ben ik degene die binnen de B.V. de operationele beslissingen neemt. In het licht van de pandemie de we nu beleven als maatschappij is het domste wat je kunt doen dit te negeren. Trouwens, alles wat hier staat is mijn persoonlijke mening en ik hoef geen gelijk te krijgen, zoals het de gemiddelde kleine ondernemer betaamt ben ik gezond eigenwijs en kies ik zelf de richting die ik volg.

Maatregelen

Ik mijdt sociaal contact en zeg afspraken af tot ik het verantwoord acht fysieke ontmoetingen te hervatten. Waarom? Er zijn veel tegenstrijdige berichten waardoor ik zelf maar de afweging maak wat te doen. De vraag die ik mezelf dan stel is "Hoe erg is het dat afspraak X op dit moment niet doorgaat?" Het antwoord is (tot nu toe) altijd simpel: "niet."

Communicatie verloopt bij mij toch al voor het leeuwendeel digitaal; e-mail, WhatsApp en communicatiemogelijkheden die social media platforms bieden functioneren prima en zijn meer dan genoeg om mijn werk effectief te blijven uitvoeren. Daarnaast hebben we FaceTime, Hangouts, Skype etc. waarbij je elkaar kun zien en horen, alleen niet aanraken. En aanraken moeten we toch al niet doen.

Nieuwe opdrachten

We mogen dan in een crisissituatie leven momenteel, de wereld draait ondertussen ook gewoon door. Normaal gesproken volgen nieuwe opdrachten op fysieke afspraken of worden er fysieke afspraken gemaakt om nieuwe opdrachten uiteen te zetten voor zowel mij als de opdrachtgever. Dat doen we even niet, want het is niet strikt noodzakelijk. Voor de duidelijkheid, ik ben geen doemdenker en ben al helemaal niet in paniek, maar de afweging is simpel: Ik zou kwaad kunnen doen door met mensen in contact te komen, maar ik weet zeker dat ik niemand kwaad doe als ik fysiek contact mijdt. Ik acht de kans klein dat ik of een naaste, zakelijke relatie of bekende van mij overlijdt aan dit coronavirus, toch is de kans aanwezig. Ter vergelijking: nagenoeg niemand wint de Jackpot van de Staatsloterij, maar toch doen heel veel mensen mee, niet meedoen is geen winkans. En een hele kleine winkans is beter dan geen. Zo ook hier, maar met grotere potentiële gevolgen. In deze willen we geen kans, of de kans zo klein mogelijk maken. Daarom dus.

Continuïteit

Alle opdrachten die momenteel in de portefeuille zitten gaan door zoals besproken, ook tijdsschema's blijven van kracht. Aangezien dit allemaal digitaal werk is kan het overal gedaan worden zolang ik de beschikking heb over een internetverbinding. Ben je een opdrachtgever en ben je genoodzaakt lopende zaken op te schorten? Geen probleem (zolang niet iedereen dat tegelijk doet) en alle begrip.

Marketing, advertenties

Principieel ben ik tegen het "inhaken" op de corona pandemie om hier voordeel bij te behalen. Goed fatsoen dicteert dit niet te doen en ik werk er dan ook niet aan mee. Wel begrijp ik dat het als kleinere onderneming zwaar is als je de deuren moet sluiten en omzetderving ervaart, om die schade te beperken wil ik je best helpen. Maar ik ga echt geen mondkapjes, wc-papier en desinfectiemiddelen aan de man brengen vanwege Covid-19 en al helemaal niet tegen exorbitante prijzen, daar zoek je maar iemand anders voor. Ervaar je echter dat je winkel bijzonder slecht loopt dan kunnen we samen kijken naar online mogelijkheden. Ik zal je geen kosten in rekening brengen voor mijn medewerking, als ik kan voorkomen dat je kopje onder gaat is dat beloning genoeg. Waarom? Er komt een tijd dat het weer goed gaat en dan kunnen we een samenwerking voortzetten. Als ik 10 mensen help en er op de lange termijn één waardevolle, loyale klant aan overhoud is dat prima. Dan kunnen we weer verder met z'n allen.

De statistieken op je Mac of Linux computer

Via de terminal op deze systemen kun je live Corona statistieken checken met onderstaand commando:

curl https://corona-stats.online

Onderstaand een demonstratie (video)

Initiatieven rondom de pandemie

Helaas gaat de Samenloop voor Hoop 2020 te Emmen niet door. Wij hebben met plezier meegeholpen de website te actualiseren.

In Coevorden ontstond het co-helpers initiatief, waar wij ons ook voor inzetten. Het is een eer hiervoor benaderd te zijn.

Op de website van Emmen Helpt hebben we hulp aangeboden.

In beeld bij bestaande en nieuwe klanten

We bieden verschillende oplossingen voor ondernemers om niet vergeten te worden door je doelgroep. Met online marketing zorgen we ervoor dat je de binding met klanten, fans en ambassadeurs niet verliest. Om nieuwe klanten te bereiken kun je bijvoorbeeld adverteren met Facebook. We kunnen ons voorstellen dat je Social Media kanalen door de sterk gewijzigde waan van de dag wat in de vergetelheid raakt. Met Social Media as a Service kunnen we je van dienst zijn, zodat jij je kunt richten op de dagelijkse gang van zaken in je bedrijf.

Sinds langere tijd bieden we al Website as a Service aan, met deze dienst wordt je website voor een vast bedrag per maand onderhouden, geoptimaliseerd, aangepast en verbeterd waar mogelijk. De ervaring leert dat een kritische blik op je website in moeilijke tijden er voor kan zorgen dat je (weer) nieuwe business genereert met je website als hulpmiddel om dit doel te bereiken.

De Omdenktank

Goed en leuk initiatief met een clubje out-of-the-box denkers. Geen gedoe met videoconferencing, virtueel handjes omhoog steken en mensen die door elkaar heen webcammen. Gewoon een WhatsApp chatgroep, een open uitnodiging en af en toe een ondernemerscase waarop iedereen mag schieten. Er ontstaan ideeën, er heerst een positieve stemming en men vult elkaar aan. De verzamelde ideeën worden voorgelegd aan de "eigenaar" van de case en het staat hem/haar vrij naar eigen inzicht iets of niets met de ideeën te doen. Mooi! Een initiatief van Harm Wiekens. Met de ideeën wordt ook echt iets gedaan, wat weer motiveert om voor een volgende case nieuwe dingen te bedenken. Ondernemers die moeite hebben door de Corona crisis te komen kunnen zich melden bij Harm.

Waarde van je website verhogen?

ramon@webservicedienst.nl
"Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
"

--Richard Vergunst
Brykins Marketing

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram