Wanneer je een hostingpakket besteld bij WebServiceDienst wil je natuurlijk eenvoudig de configuratie van je hostingpakket zelf kunnen regelen. Met het cPanel controlepaneel heb je alle touwtjes in handen. cPanel is wereldwijd het meest gebruikte control panel voor webhosting paketten en biedt de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke interface. In cPanel maak je zelf je e-mail adressen en databases aan, kun je de bestanden waaruit je website bestaat inzien en manipuleren en zaken als FTP en e-mail accounts instellen, maar ook SSL-certificaten installeren via AutoSSL of Let’s Encrypt.

Daarnaast biedt cPanel voor de gevorderde gebruiker vele opties om het hostingpakket volledig naar je hand te zetten. De door WebServiceDienst standaard meegeleverde Softaculous auto-installer zorgt bovendien voor eenvoudige installatie en configuratie van je favoriete CMS.

WordPress, CMS Made Simple, Joomla, Magento, phpBB, Dolphin en nog veel meer installatiescripts zijn direct beschikbaar vanuit je cPanel Control panel.

Handleiding

Hulp nodig om wegwijs te worden in cPanel?

Het cPanel control panel biedt vele mogelijkheden. Voor beginnende webmasters kan het echter een beetje overdonderend zijn.

Helaas is er niet echt een goede Nederlandstalige handleiding te vinden. De Engelse documentatie is echter wel heel uitgebreid en toch duidelijk.
cPanel Documentatie
cPanel handleiding Engels

Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op

Gepubliceerd door Ramon Horst

Hosting provider, web developer, internet services. Emmen, Nederland