Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Divi website laten maken

Divi is de nummer 1 visuele website builder in het WordPress ecosysteem. Elegant Themes uit Californië heeft Divi als thema ontwikkeld, maar de visuele pagebuilder is inmiddels ook als plugin te gebruiken met ieder WordPress thema. Dit maakt Divi een krachtige tool die voor iedere WordPress website ingezet kan worden. Wat je branche ook is, met dit hulpmiddel krijg je een website opgeleverd die je volledig met een visuele interface kunt bijwerken.

Webservicedienst levert Divi websites volledig op maat gemaakt af. Waar nodig voegen we functionaliteiten toe om aan jouw specifieke wensen te kunnen voldoen. Als je het onderhoud van je website bij Webservicedienst laat mag je gebruikmaken van onze Divi licentie. Wil je je website zelf onderhouden dan kun je voor jouw website voordelig een eigen licentie aanschaffen. Zonder Divi licentie blijft je WordPress website gewoon werken, je ontvangt dan echter geen updates meer. Een WordPress Divi website zonder licentie raden we te allen tijde af!

Divi als thema

Divi WordPress Theme

Divi is als thema te installeren op iedere WordPress website, het biedt uitgebreide mogelijkheden en voldoet aan moderne web standaarden. Je krijgt dus een moderne, responsive website. Responsive betekent dat je website er op alle soorten apparaten goed uitziet. Veruit de meeste plugins voor WordPress werken prima met Divi, dit is een groot voordeel en zorgt ervoor dat je door middel van plugins allerlei functionaliteiten die je aan je website wilt toevoegen gewoon kunt implementeren. Het Divi thema biedt daarnaast een behoorlijk aantal kant-en-klare designs. Deze zetten we vaak in als basis voor nieuwe WordPress websites. Met een Divi layout als basis passen we vervolgens alles aan naar wens van de nieuwe eigenaar.

Child themes

Voor Divi maken we altijd een Webservicedienst child theme aan. Een child theme is een thema die in dit geval Divi als hoofdthema gebruikt en hierop verder borduurt. Dit doen we op deze manier omdat voor vrijwel iedere website wel dingen in het thema aangepast moeten worden. Wanneer je dit doet werkt alles prima totdat het thema een update krijgt. Een update heeft tot gevolg dat alles wat je in het thema hebt aangepast weer verdwijnt omdat de bestanden van het thema overschreven worden met nieuwere versies. Door een child theme te gebruiken is je op maat gemaakte functionaliteit en styling veilig gesteld. Het hoofdthema krijgt een update, maar alles op je WordPress website wat door het child theme gegenereerd wordt blijft intact. Zo kun je altijd met de nieuwste versie van het Divi thema werken zonder dat je op maat gemaakte elementen aangetast worden.

Divi als plugin

Het is ook mogelijk niet het gehele Divi thema te installeren, je kunt alleen de visuele pagebuilder installeren als plugin met dezelfde licentie. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld al een thema gebruikt en deze niet de deur uit wil doen. Door de Divi builder als plugin te gebruiken blijft je website zoals hij is en kun je toch van de Divi voordelen gebruikmaken. Daarnaast geeft deze optie je de vrijheid om elk thema dat jou aanspreekt te gebruiken in combinatie met de visuele hulpmiddelen die de Divi builder te bieden heeft.

Stoppen met Divi

Als je Divi gebruikt als thema op je WordPress website maar liever wilt overstappen naar een ander thema gaan je berichten en pagina's er vreemd uitzien. Dit komt omdat Divi gebruikmaakt van zogenaamde shortcodes om de pagina's van je website te maken. Haal je Divi uit je website, dan zullen deze shortcodes als tekst worden weergegeven op je pagina's. Dit is natuurlijk erg verwarrend voor de lezers en doet je website zeker geen goed. Om dit probleem te ondervangen kun je van thema wisselen en de Divi builder als plugin installeren. De builder zal de shortcodes herkennen en daardoor de pagina's (blijven) weergeven zoals je gewend bent. Ook als je van thema wilt wisselen kun je dus Divi blijven gebruiken en hoef je niet ieder bericht en iedere pagina handmatig bij te werken.

Doorlopende ontwikkeling en updates

Divi is een zeer actief onderhouden pakket. Maker Elegant Themes is met een professioneel team altijd bezig de functionaliteit uit te breiden en te verbeteren. Waar Divi tot voor kort bekend stond als een weliswaar handige, maar erg trage visuele builder is er met de update van juni 2019 een behoorlijke snelheidswinst gerealiseerd. De ontwikkelaar en uitgever claimt een snelheidsverbetering van 60% te hebben gerealiseerd. Hierdoor hoeft snelheid geen belemmering meer te zijn om Divi links te laten liggen. Bovendien worden webservers steeds sneller en krachtiger waardoor zij in staat zijn om jouw website snel te laden. Bovenstaande omschrijft in grote lijnen de ontwikkeling van pakketten als Divi. Men voegt steeds meer mogelijkheden toe ten koste van de snelheid, waarna de ontwikkelaars zich richten op het verbeteren van de laadtijden. Dat laatste is dus recentelijk gebeurd, we verwachten dan ook dat er in de nabije toekomst nog meer mogelijkheden worden ontwikkeld voor Divi. Zo blijft je WordPress website altijd up to date en zul je steeds meer kunnen realiseren.

Kant en klare child themes

Door de populariteit van de Divi builder is er inmiddels al een hele subcultuur binnen de WordPress wereld ontstaan die zich exclusief richt op de ontwikkeling van de eerder besproken child themes voor Divi. Ook hoofdthema's voor Divi zijn er inmiddels in overvloed. Deze vaak betaalde layouts voor Divi (zoals ze genoemd worden) zijn vaak voor een paar tientjes aan te schaffen op diverse online marktplaatsen.

Contactformulieren

Vrijwel iedere website heeft wel één of meerdere contactformulieren. Vaak ben je aangewezen op een plugin die als enige doel heeft om contactformulieren te maken. Dit werkt op zich prima, maar met Divi kan het beter. De builder heeft namelijk ingebouwde contactformulieren voor alle layouts die eenvoudig te configureren zijn. Bovendien kun je het maken van je contactformulier dus gewoon doen terwijl je de rest van een pagina op je website aan het bouwen bent. Omdat je niet steeds hoeft te switchen tussen contactformulier plugin en pagina builder zie je direct hoe jouw pagina er inclusief contactformulier uitziet. Wel zo prettig en het zorgt ervoor dat je gewoon sneller klaar bent met het maken van je pagina.

Hergebruik van layouts

Met de Divi builder kun je iedere pagina en ieder bericht wat je ermee maakt dupliceren in een volgende pagina of bericht. Ook is het mogelijk om de layout van een pagina voor een nieuw bericht te gebruiken en vice-versa. Ditzelfde is ook mogelijk met aparte plugins, maar Divi heeft de functie gewoon standaard in het pakket zitten. Zodra je een nieuwe pagina of een nieuw bericht aanmaakt kies je de layout die je eerder hebt gemaakt, je past aan wat je wilt aanpassen en drukt op publiceren zoals je in WordPress gewend bent. Door op deze manier te werken krijgt je website een uniforme layout en kun je snel je website uitbreiden met nieuwe informatie.

SEO

SEO, Search Engine Optimization, is een belangrijke factor voor het succes van je website. De meest populaire WordPress plugin om je SEO zo goed mogelijk te doen is Yoast. De Yoast plugin werkt prima samen met Divi. Ook andere populaire SEO plugins werken prima samen met de pagebulder. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dit aspect van websitebeheer wanneer je Divi inzet. De tijd dat SEO en pagebuilders niet samengingen hebben we inmiddels ver achter ons gelaten.

Dynamische content

Dynamische content zijn stukken inhoud afhankelijk van waar je je bevindt op een website. Bekende WordPress voorbeelden zijn de titel van de pagina, info van de auteur en de uitgelichte afbeelding. Met de Divi builder kun je zulke dynamische content eenvoudig invoegen. Wat heeft dat als voordeel? Een simpel voorbeeld voor een blogpost volgt ter illustratie. Je schrijft een artikel, je artikel heeft een titel (meestal wel) en uitgelichte afbeelding (dat plaatje wat in beeld komt als je iets deelt op social media, dat is de uitelichte afbeelding). Vervolgens maak je een vette layout met Divi voor je artikel. Klaar..... maar je layout is zo fantastisch dat je deze voor alle artikelen en pagina's op je website wilt gebruiken! Dat kan met Divi, door dynamische content te gebruiken hoef je alleen de layout te dupliceren voor een volgend artikel of nieuwe pagina en vervolgens verschijnen de nieuwe titel, de andere uitgelichte afbeelding en andere dynamische elementen precies daar waar je ze de eerste keer ook ingevoegd hebt, maar dan de titel en afbeelding die bij de nieuwe pagina horen dus. Handig!

Meer informatie

Wil je wat meer weten over WordPress, Divi en alle mogelijkheden die een partij als Webservicedienst te bieden heeft? Vul het formuliertje in en we nemen binnen een werkdag contact met je op!

  Meer weten over een WordPress Divi website?

  Stuur ons een berichtje en we maken graag een afspraak met je


  Neem contact met mij op over een divi website.


  Waarde van je website verhogen?

  ramon@webservicedienst.nl
  "Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

  En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
  "

  --Richard Vergunst
  Brykins Marketing

  Meer van 

  textmark-webservicedienst-logo
  Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
  Webservicedienst.nl Logo PNG
  Home
  sluiten
  cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram