Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Google Web Stories

Als je niet alleen maar je verhalen via social media kanalen wilt delen is er Google Web Stories. Dit is een WordPress plugin ontwikkeld door Google en vrij verkrijg- en bruikbaar via Github.

Het product zit op het moment van publicatie in de beta fase. Het is dus bruikbaar, maar kan nog een enkele bug bevatten en is nog niet optimaal. Als je niet bang bent voor een klein digitaal avontuur hoeft niets je dus in de weg staan om Google Web Stories te proberen, we kunnen je alvast verklappen dat het werkt.

Waarom Web Stories?

Google staat natuurlijk bekend als de grootste zoekmachine ter wereld. Voor de grootste zoekmachine ter wereld is het natuurlijk van levensbelang dat internetgebruikers haar index continue doorzoeken en dan ook relevante content vinden. Hoe meer en hoe vaker mensen Google namelijk inzetten, hoe meer inkomsten de zoekmachine kan genereren. En ze zijn niet bepaald dom. Iedereen kan zien hoe Stories op social media gebruikers aan een platform gekluisterd kunnen houden. Ook Google's videowebsite YouTube heeft Stories omarmd en weet gebruikers zo langer te boeien en "aan boord" te houden.

Kinderen kijken naar Youtube stories

Al met al dus goede redenen om meer te doen met verhalen, ook buiten de website van de zoekmachine zelf om. Google Web Stories is geboren.

Zelf met Google Web Stories bezig

Omdat wij een groot voorstander van vernieuwing zijn en dit dus ook graag faciliteren bieden we iedereen de mogelijkheid om zelf Google Web Stories te gebruiken om verhalen te delen. In ieder geval tot 1 januari 2021 bieden we je de mogelijkheid om een heel jaar Google Web Stories te gebruiken voor slechts €25,- exclusief 21% btw. Als de plugin nog steeds in beta is op 1 januari 2021 verlengen we de aanbieding. Betaal je vandaag dus €25,-, dan zorgen wij dat je met Google Web Stories aan de slag kunt. We installeren WordPress met een basisthema voor je en installeren de plugin. Je krijgt de inloggegevens en je kunt direct beginnen.

Als je al een domeinnaam hebt kun je die gewoon gebruiken, we leggen je uit hoe dat werkt. Het is ook mogelijk een nieuwe domeinnaam door ons te laten registreren. De kosten zijn afhankelijk van de extensie, een .nl domeinnaam kost €5,99 per jaar exclusief 21% btw.

  De kracht van Web Stories

  Social media hebben bewezen dat verhalen vertellen nog altijd een zeer effectieve manier is om een boodschap over te brengen. Zelfs als je niet letterlijk zegt wat je bedoelt kun je met een goed verteld verhaal een sterke boodschap over brengen. Denk bijvoorbeeld aan sprookjes en de moraal die ze (bijna) altijd bij zich dragen.

  Roodkapje Sprookje

  Op het web vertel je Stories kort maar krachtig met ondersteunenend beeldmateriaal. Al duizenden jaren worden verhalen verteld door mensen aan andere mensen. Op internet gebeurt dat ook al sinds jaar en dag, maar het duurde vrij lang voordat iemand het ook echt verhalen, Stories, ging noemen. De definitie is bovendien ook wat aangepast om te passen bij mensen die een groot gedeelte van hun tijd online doorbrengen en door andere internetgebruikers gecreëerde content tot zich nemen. Maar goed, een groot deel van de kracht zit hem in de benaming. Google Web Stories dekt met 3 woorden de hele lading.

  Hoe maak je een Web Story?

  Het is verbazingwekkend eenvoudig, programmeren hoeft niet en je verhaal maken kun je volledig visueel doen, een beetje lijkend op de manier waarop je Stories maakt op Instagram, Facebook of LinkedIn. Er zit her en der wel een web-termpje verstopt in de plugin, maar bij lange na niet zoveel dat de gemiddelde gebruiker geen idee heeft wat het doet. Kort gezegd, als je overweg kunt met een toetsenbord en een muis en weleens een story hebt gezien of gemaakt op een willekeurig social media platform, dan red je je er wel mee.

  Succes!

  Waarde van je website verhogen?

  ramon@webservicedienst.nl
  "Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

  En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
  "

  --Richard Vergunst
  Brykins Marketing

  Meer van 

  textmark-webservicedienst-logo
  Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
  Webservicedienst.nl Logo PNG
  Home
  sluiten
  cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram