Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Je website testen met GTMetrix

GTMetrix Rapport uitgelegd

GTMetrix is een online tool die je in staat stelt om je eigen website, of die van iemand anders, geautomatiseerd te testen. De tool scant je website en doet diverse metingen om te bepalen hoe goed je website in elkaar zit.

Als je geen website ontwikkelaar bent, kan het erg lastig zijn de resultaten te interpreteren. Bovendien is het verhelpen van benoemde verbeterpunten in het rapport ook nog eens niet altijd even makkelijk.

Uiteraard kunnen wij met jouw rapport aan de slag gaan om je website te verbeteren. Maar voordat we dat doen, leek het ons voor jou prettig om de scores eerst eens toe te lichten, zodat je weet wat het allemaal betekent en kunt besluiten of je het überhaupt de moeite waard vindt om aan te pakken.

We doorlopen de belangrijkste GTMetrix indicatoren, als je zelf je website test zul je deze indicatoren als eerst in beeld krijgen. Je website testen met GTMetrix kan hier.

Voordat je een test initieert is het belangrijk, voor Nederland, dat je een locatie dichtbij je eigen locatie kiest (Londen) en een veel gebruikte browser (Google Chrome)

GTMetrix Dashboard

GTMetrix Grade

Je algehele cijfer, mik altijd op een "A". Ter verduidelijking krijgen alle scores een kleurcode mee, van groen tot rood. Mik dus op groen. Het geeft zowel weer hoe snel de geteste pagina voor gebruikers wordt geladen als hoe goed deze is gebouwd voor prestaties.

Performance

Dit betreft in principe je Google Lighthouse score, een test tool van Google die ook in je Chrome browser draait. GTMetrix past aangepaste audits, analyseopties en browser- en hardwarespecificaties toe.

Structure

De structuurscore is een eigen beoordeling van Lighthouse- en Custom GTmetrix-audits. Het geeft aan hoe goed je webpagina is gebouwd voor optimale prestaties.

GTMetrix Cijfers

Web Vitals

Web Vitals vertegenwoordigen een kleine set kernstatistieken die aangeven of je een snelle en (wat Google noemt) een goede ervaring levert aan je bezoekers.

Concentreer je eerst op deze impactvolle statistieken voordat je verdere optimalisaties uitvoert.

Largest Contentful Paint

LCP meet hoe lang het duurt voordat het grootste inhoudselement (bijvoorbeeld een hero-afbeelding of koptekst) op je pagina zichtbaar wordt in de browser van bezoekers. Voor een goede gebruikerservaring mik je op een LCP van 1,2 seconden of minder.

Total Blocking Time

TBT geeft aan hoeveel blokkeertijd wordt veroorzaakt door scripts tijdens het laden van de pagina. Voor een goede gebruikerservaring mik je op een TBT van 150 milliseconden of minder.

Cumulative Layout Shift

CLS geeft aan hoeveel lay-outverschuiving door bezoekers wordt ervaren terwijl de pagina wordt geladen. Voor een goede gebruikerservaring mik je op een CLS-score van 0,1 of minder.

Aan de slag met je GTMetrix rapport

Deze meeste verbeterpunten kun je met wat zoekwerk via Google over het algemeen verbeteren of zelfs verhelpen. Er zijn echter ook punten, met name wat dieper in het rapport, die technische kennis vereisen. Wil je je website aan de hand van een GTMetrix rapport opvijzelen? Stuur ons dan even een bericht en we gaan aan de slag.

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram