Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Learning Management Systems (LMS) voor WordPress

Ben je op zoek naar een LMS-plug-in voor jouw WordPress-site? Met LMS-plugins (Learning Management System) kunt je online cursussen en leergangen zoals bijvoorbeeld op Udemy maken en uitvoeren met WordPress. Een perfecte WordPress LMS-plug-in bevat functies voor het beheren van jouw online cursusinhoud, het afhandelen van abonnementen, het uitvoeren en beoordelen van quizzen, het accepteren van betalingen, enz. In dit artikel vergelijken we de beste WordPress LMS-plug-ins met voors en tegens om je te helpen bij het kiezen van de perfecte oplossing voor jouw online leerwebsite.

AAN DE SLAG MET HET MAKEN VAN LEER-WEBSITES

Om een trainingswebsite met WordPress te bouwen, moet je eerst een WordPress-hostingpakket aanschaffen. Het wordt de thuisbasis van je website op internet.
Je hebt ook een domeinnaam nodig. Dit wordt het adres van jouw website op internet (bijvoorbeeld webservicedienst.nl)
Zaken als de installatie van WordPress en eventuele plugins alsmede een ssl-certificaat kan Webservicedienst.nl voor je regelen. Zo kun je direct aan de slag met het maken van jouw online leeromgeving.

Laten we een paar van de beste WordPress LMS-plug-ins naast elkaar bekijken, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

LEARNDASH

LearnDash is de populairste WordPress LMS-plug-in op de markt. Het is ook de eenvoudigst te gebruiken LMS-plug-in met tal van functies. LearnDash wordt geleverd met een eenvoudige cursus voor slepen en neerzetten, waarmee je gemakkelijk meerlaagse cursussen kunt maken met lessen, onderwerpen, quizzes en categorieën. Je kunt al je lessen in één keer afleveren of ze plannen voor de volledige duur van de cursus met de functie Drip-Feed inhoud. Met LearnDash kun je gebruikers toewijzingen geven en vervolgens goedkeuren of becommentariëren. Het komt ook met quiz en toets managementtools met meerdere vraagtypes. je kunt eenvoudig voorwaarden stellen aan studenten, zoals eerst een les afronden voordat je naar de volgende les gaat.
Het biedt tal van opties voor het genereren van inkomsten, waaronder abonnementen, eenmalige aankopen, lidmaatschappen, winkelwagentje, enz. Voor jouw online training. je kunt betalingen accepteren met behulp van meerdere payment gateways, waaronder PayPal, Stripe en 2Checkout. Het integreert ook prachtig met bbPress, WordPress eCommerce plug-ins, en WordPress lidmaatschaps-plug-ins zoals MemberPress. Een geweldige LearnDash-functie is een dynamisch forum waarmee je cursusgerelateerde forums kunt maken waar jouw leerlingen kunnen communiceren en elkaar kunnen helpen.

Prijs: vanaf $ 159 voor een enkele sitelicentie met 1 jaar ondersteuning en updates.
Rang: A +
Conclusie: LearnDash is de meest gebruiksvriendelijke en flexibele LMS-plug-in voor WordPress-gebruikers. Het wordt geleverd met uitgebreide set functies om jouw online cursussen te beheren.

LearnDash heeft integratie met vele externe plug-ins en tools die het nog krachtiger maken. Het is een perfecte LMS-tool die geschikt is voor scholen, opleidingsorganisaties, ondernemers en iedereen die met gemak online cursussen wil creëren en verkopen.
Raadpleeg onze tutorial over hoe je gemakkelijk een online cursus kunt maken met WordPress met LearnDash voor een gedetailleerde LearnDash conclusie en het instellen van instructies.

LIFTERLMS

LifterLMS is een andere krachtige WordPress LMS-plug-in met veel handige functies. Hiermee kunt je boeiende online cursussen maken en geweldige leerervaringen bieden voor jouw studenten. Het is gemakkelijk in te stellen, zelfs op bestaande WordPress-sites. LifterLMS ondersteunt meerlaagse cursussen met trainingsmodules, lessen, categorieën, etc. De plug-in biedt je de flexibiliteit om kleinere cursussen of volwaardige opleidingen te maken. je kunt multimedialessen toevoegen inclusief video, audio, tekst, afbeeldingen en meer om jouw cursussen aantrekkelijker te maken. Het heeft inhoudsdruppels, cursusvereisten en groepslidmaatschappen om nog meer controle over de volledige cursusduur te bieden. Om gebruikersbetrokkenheid te vergroten, wordt het geleverd met krachtige functies zoals automatische e-mails, gamification met badges en zelfs certificaten na het voltooien van een cursus. Het heeft een ingebouwde inhoudsbeperking waarmee je elke WordPress-pagina op je site kunt beperken tot alleen leden. LifterLMS heeft een nuttige verzameling add-ons, die je kunt gebruiken om relaties te beheren, te integreren met eCommerce-plug-ins, verbinding te maken met jouw e-mailmarketing, enz.
Met LifterLMS-plug-in kunt je eenvoudig online cursussen verkopen met behulp van WordPress. je kunt snel creditcardbetalingen, eenmalige of terugkerende betalingen, cursuspakketten, kortingsbonnen, enz. Instellen. Het kan betalingen met PayPal, Stripe of handmatig via cheque accepteren.

Prijzen: individuele add-ons voor elk $ 99 (enkele site) of Universal Plan voor $ 299 voor één site.
Klasse A
Conclusie: LifterLMS is een krachtige en flexibele keuze voor een WordPress LMS-plug-in. Het is gemakkelijk te gebruiken en de installatiewizard installeert zelfs een democursus voor u. Het is handig voor fitnessexperts, muzikanten, leiderschapstrainers, onderwijsondernemers en iedereen die geld wil verdienen door online lessen te verkopen.
Het is een beetje duurder, en de prijzen zullen oplopen als je ervoor kiest om individuele add-ons te kopen.

TEACHABLE

Teachable is een krachtige online cursustool. Het is geen WordPress-plug-in, maar je kunt het gebruiken op een subdomein, een aangepaste domeinnaam of gewoon een link toevoegen aan de pagina van jouw school. Teachable host jouw cursus en biedt je een complete set tools die nodig zijn om zeer interactieve online cursussen te bouwen. Het wordt ook geleverd met ingebouwde e-mailmarketing koppelingen, analyse en andere marketingtools. Voor betalingen wordt lesgegeven in overeenstemming met jouw cursuskosten en wordt je uitbetaald via PayPal of Stripe. De betalingstermijnen kunnen variëren, afhankelijk van jouw tariefplan.

Prijzen Vanaf $ 29 per maand
Rang: B +
Conclusie: Teachable biedt een complete set hulpmiddelen om online cursussen te maken, te beheren en te verkopen. Het kan omgaan met een willekeurig aantal studenten en cursussen. Omdat het een zelfstandig platform is, zou je niet verantwoordelijk zijn voor updates en back-ups. Het nadeel is dat het duurder is dan andere WordPress LMS-plug-ins. Als je deelneemt aan hun basisplan, worden er 5% kosten in rekening gebracht voor elke transactie.

LEARNPRESS

LearnPress is een gratis WordPress LMS-plug-in met krachtige functies. In tegenstelling tot andere LMS-plug-ins in deze lijst, die worden geleverd met een installatiewizard, kunt je met LearnPress de installatie zelf uitvoeren. Het maken van een cursus is eenvoudig met behulp van lessen, quizzen en vragen. Je kunt lessen en quizzen uit de ene cursus gebruiken in een andere cursus. Het laat je ook inhoud exporteren, zodat je het op andere WordPress-sites kunt gebruiken met behulp van LearnPress. Het heeft zowel gratis als betaalde add-ons beschikbaar, waarmee je de functies kunt uitbreiden. Het ondersteunt geplande inhoud (content-infuus), quizzen, opdrachten, beoordelingen, enz. Het ondersteunt ook integratie met BBPress, WooCommerce en WordPress-lidmaatschap-plug-ins. Er zijn ook enkele WordPress LMS-thema’s gemaakt met deze plug-in. Als je niet kunt beslissen welk WordPress-thema je moet kiezen voor jouw lerende website, kunt je een van die thema’s gebruiken. Als je dit doet, kan jouw site niet down gaan vanwege de zgn. compatibilty error voor thema’s en plug-ins.

Prijzen: gratis + betaalde add-ons en ondersteuning
Rang: B +
Conclusie:LearnPress is rijk aan features en flexibel. De initiële setup is misschien een beetje moeilijk voor beginners. Het ondersteunt standaard PayPal en andere betalingsgateways zijn beschikbaar als betaalde add-ons. Ondersteuning is beschikbaar via officiële fora voor betalende abonnees, en er is beperkte ondersteuning voor gratis gebruikers. De gratis versie is beperkt en je zult add-ons moeten kopen om er het maximale uit te halen.

WP COURSEWARE

WP Courseware is een populaire LMS-plug-in voor WordPress. Het is een hulpmiddel om een ​​cursus te slepen en neerzetten om gemakkelijk een online leersite te maken. Het maken van leergangen in WP Courseware is krachtig en wordt geleverd met tal van functies om grote of kleine online cursussen te maken. Elke cursus kan meerdere modules, eenheden en quizzen hebben. Het ondersteunt de eerste vereisten voor cursussen en functies voor inhoudsdruppels. Zie onze handleiding over het toevoegen van een LMS in WordPress met WP Courseware. Het ondersteunt instructeursprofielen, boek met instructeursscore, boeken voor studenten, aangepaste e-mails en vele andere functies die bijdragen aan een boeiende ervaring voor gebruikers. Het komt ook met een vraagbaak, zodat je snel quizzen kunt maken voor verschillende cursussen en modules.
WP Courseware bevat krachtige functies voor het genereren van inkomsten om cursussen op jouw website te verkopen. Het heeft een ingebouwde winkel-optie waarmee je rechtstreeks PayPal of Stripe kunt verbinden en beginnen met het verkopen van jouw cursussen.
Je kunt ook gratis cursussen maken en waardevolle inhoud gratis aan jouw gebruikers aanbieden. Soms inspireert gratis inhoud gebruikers om de volledige cursus te kopen. je kunt de premium-content verkopen voor eenmalige aankopen of terugkerende abonnementen.

Prijzen: vanaf $ 129 voor 2 sites met 1 jaar ondersteuning en updates.
Klasse B
Conclusie: WP Courseware is een goede keuze om jouw online cursussen te bouwen. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met flexibele opties die je de vrijheid geven om een ​​boeiende leeromgeving te creëren. Het beste van alles, het werkt met elk WordPress-thema zonder enige tegenstrijdigheid.

SENSEI

Sensei is een krachtige WordPress LMS Plugin gemaakt door de mensen achter WooCommerce. Het is flexibel en gemakkelijk te gebruiken en volgt dezelfde best practices als WordPress en WooCommerce. Het maken van een cursus met Sensei is eenvoudig, maar het is niet zo krachtig als met andere oplossingen. je kunt quizzen, opdrachten uitvoeren, deze automatisch of handmatig beoordelen en zelfs badges en certificaten aan studenten aanbieden. Om jouw cursussen te verkopen en betalingen te accepteren, moet je WooCommerce gebruiken. Voor elke cursus die je wilt verkopen, moet je een product maken en dit vervolgens koppelen aan jouw cursus. Er zijn niet veel integraties van derden beschikbaar. Je kunt Sensei integreren met een lidmaatschapssplug-in, maar daar is geen add-on voor.

Prijzen: vanaf $ 129 voor een enkele sitelicentie met 1 jaar ondersteuning en updates.
Klasse B
Conclusie: Sensei is een goede oplossing om online cursussen aan te bieden. Als je al een online winkel draait met WooCommerce, dan zal dit perfect integreren met je winkel. We zijn echter van mening dat de integratie van WooCommerce moeilijk is voor beginnende gebruikers. Er zijn ook minder functies en add-ins voor Sensei dan andere LMS-plug-ins in deze lijst.

Waarde van je website verhogen?

ramon@webservicedienst.nl
"Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
"

--Richard Vergunst
Brykins Marketing

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram