Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Oxygen Builder voor WordPress [onze nr.1]

Wij bouwen WordPress websites zo goed, snel en efficiënt mogelijk. Dit is de reden dat we voor de Oxygen Builder van Soflyy hebben gekozen om onze website te maken. Dit is geen traditionele pagebuilder, maar destijds de eerste premium WordPress plugin waarmee je complete websites kon bouwen. Inmiddels zijn de andere populaire pagebuilders ook uitgebreid met vergelijkbare mogelijkheden. Doordat Oxygen onder alle premium tools veruit de meest flexibele en snelle oplossing is, blijven we honkvast. De plugin wordt continue doorontwikkeld (versie 3.2 inmiddels) en er ontstaat intussen een ecosysteem van integraties rondom de Oxygen Builder, waarvan we enkele hebben aangeschaft die inmiddels ook in onze gereedschapskist zitten.

Oxygen Builder

De kracht van Oxygen

De grote kracht van de Oxygen Builder is dat deze, in tegenstelling tot andere pagebuilders, vaarwel zegt tegen het welbekende themasysteem van WordPress en erop gericht is zo minimaal mogelijk te zijn. Hiermee bedoelen we dat de grootte van de pagina's die worden gecreëerd tot een minimum wordt beperkt. Doordat er maar weinig kilobytes van de server naar jouw computer getransporteerd hoeven te worden, laden de pagina's supersnel in je browser. Dit levert waardering van bezoekers op en niet te vergeten Google. Paginasnelheid is, zeker indien meerdere partijen strijden voor een goede plek in de zoekresultaten, een belangrijke "ranking factor." Simpel gezegd, twee pagina's met in kwaliteit gelijkwaardige inhoud worden vergeleken op snelheid om te bepalen wie hogerop in de zoekresultaten komt. Wil je je directe concurrent dus voorblijven, dan is paginasnelheid iets om in acht te nemen.

Alle vrijheid en alle mogelijkheden

Waar je in het verleden met WordPress websites een beetje vastzat aan de mogelijkheden die een thema bood heb je met Oxygen juist alle vrijheid. Als ontwikkelaars van websites worden wij daar erg blij van. We hoeven jou geen nee meer te verkopen en kunnen aan al jouw eisen en wensen voldoen. Nou ja, we krijgen ook met de Oxygen Builder niet 143 clowns in een Mini Cooper, maar je snapt vast wat we bedoelen.

Teleurgestelde clown

Oxygen Builder geeft WordPress pros zoals ons in 1 keer alle tools in handen om volledig zelf te bepalen hoe jouw website eruit ziet. En dat is iets wat je als opdrachtgever wilt.

Niets is overbodig

Je ziet en merkt aan alles dat Oxygen een tool is ontwikkeld door developers. Developers kicken op simpliciteit en verafschuwen opsmuk. Oxygen gaat echt over het optimaliseren van WordPress en dat doet het heel erg goed. In de basis werkt een WordPress website als volgt:

Je stopt je data, dus inhoud van de website, in een database. Vervolgens bouw je een template die op enig punt de data uit de database haalt om deze weer te geven op je website. De templates worden, naast het visuele aspect, gecombineerd met functies passend bij het doel verpakt in een thema. Oxygen doet dat anders, je kunt er alleen de templates mee bouwen dit data uit je database op een door jou aangegeven manier weergeeft, of je stopt de inhoud in de template zelf. De kracht is dat alles wat in je database gestopt is, letterlijk overal en op elke manier door Oxygen Builder weergegeven kan worden. Toegegeven, soms is het even puzzelen, maar de Oxygen Builder zelf kan steeds meer voorkomende use-cases probleemloos en out-of-the-box realiseren. Zelfs als we niet-standaard WordPress data in onze databases stoppen kan Oxygen deze moeiteloos eruit halen en weergeven. Liberty Galore!

statue-of-liberty

Oxygen Builder, niet alles in 1

Zoals gezegd biedt de Oxygen Builder alles wat je nodig hebt om een goede WordPress website helemaal te ontwikkelen naar de wens van onze opdrachtgevers. Omdat de ontwikkelaars hun product lean-and-mean willen houden is er dan ook niets overbodigs toegevoegd. Andere pagebuilders laden vrijwel op elke pagina van je website alle mogelijkheden die hun product biedt in, wat resulteert in een hele hoop mogelijkheden en evenveel vertragingen voor de pagina's geladen zijn op het scherm van de bezoeker. Een slechte gebruikerservaring en dus automatisch ook een slechte score wat de zoekalgoritmes van deze wereld betreft. Oxygen Builder doet dit niet en dus zul je voor bepaalde functies andere plugins moeten gebruiken, wat ons betreft niet erg, want dit zorgt ervoor dat je een goede, snelle website krijgt die niet meer gebruikt dan het nodig heeft.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende toelichting, of e-mail naar info@webservicedienst.nl

Oxygen Builder + WooCommerce

Ook webshops kunnen sinds release versie 3 gebruikmaken van de voordelen zoals we hierboven hebben omschreven. Sinds deze release kan Oxygen namelijk, met een door Soflyy ontwikkelde extra premium plugin, ook alle data uit je WooCommerce webshop precies zo weergeven als jij wenst. Alle standaard WooCommerce data die je normaal gesproken in een e-commerce thema voor WordPress terugvindt kan dynamisch worden ingeladen op pagina's die we met de Oxygen Builder voor je creëren. De ondersteuning voor WooCommerce was een veel verzochte aanvulling en het team van ontwikkelaars heeft dit met de nodige zorgvuldigheid mogelijk gemaakt. De addon voor Oxygen die dit alles naadloos integreert is in ons bezit.

Gutenberg Integratie

Sinds WordPress versie 5 uitkwam is die Gutenberg Editor standaard in de WordPress wereld. Na 15 jaar gebruik te hebben gemaakt van een, vrij standaard, WYSIWYG-editor was daar de Gutenberg Editor die met blokken werkt in plaats van een tekstverwerker-achtige interface. Sindskort biedt Oxygen Builder de mogelijkheid Gutenberg blokken zelf te bouwen. Voor jou, als website-eigenaar betekent dit dat de ontwikkelaar van je website blokken voor je ontwerpt en opslaat die jij vervolgens over je hele website tot je beschikking hebt. Zo kun jij, of kan je webmaster, volledig visueel in de WordPress backend pagina's opbouwen met volledig custom Gutenberg blokken.

Werking van de Oxygen Builder (versie 3)

Bovenstaande video is uitgebracht met de release van Oxygen 3.0 en geeft een goed overzicht en beeld van de mogelijkheden.

Waarde van je website verhogen?

ramon@webservicedienst.nl
"Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
"

--Richard Vergunst
Brykins Marketing

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram