Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Responsive Websites

RESPONSIVE WEBDESIGN

Moderne websites en online applicaties moeten er goed uitzien op elk apparaat. Smartphones, tablets, desk- en laptops zijn allemaal hebben allemaal een browser waarmee de gebruikers over het web surfen. Hoe zorg je ervoor dat de gebruikerservaring op alle type devices goed is?

WAT BETEKENT RESPONSIVE?

Responsive, of in goed Nederlands responsief (of iets dergelijks) is niets meer of minder een ontwerp dat, op basis van de grootte van het scherm waarop het wordt weergegeven, zichzelf aanpast. Het mooist kun je dat zien door op een laptop of desktop computer een site te openen en vervolgens het formaat van je browservenster te wijzigen. Je weet wel, met dat pijltje in de hoek en je vinger op de linkermuisknop lekker heen en weer bewegen. Een responsive website reageert daarop door de indeling te wijzigen. Zo blijft alles lekker leesbaar, valt er niets buiten je beeld en worden bijvoorbeeld links niet zo dicht tegen elkaar aan gezet dat je met je duim op de verkeerde drukt.

DE STANDAARD

Het is heden ten dage ondenkbaar dat een website zich niet aanpast aan, met name kleinere, schermformaten. Wie een klein beetje bijhoudt hoe zijn of haar website gebruikt wordt, met Google Analytics bijvoorbeeld, ziet vaker wel dan niet dat bezoeken vanaf smartphones en tablets gemeengoed zijn. Vaker wel dan niet overtreft het aantal bezoeken vanaf deze apparaten zelfs het aantal bezoeken gedaan met een computer. Daarnaast moeten we als developers ook met grotere schermen rekening houden, er wordt namelijk ook steeds meer gebruik gemaakt van browsers geïnstalleerd op smart-tv’s en gameconsoles aangesloten op 4K-beeldschermen.

DE TRANSITIE

Hoewel nog lang niet alle websites klaar zijn voor de mobiele revolutie die we eigenlijk allang gehad hebben, zijn we alweer zover dat we rekening moeten gaan houden met de 4K-smart tv’s en aanverwante elektronica. Je kent vast wel een website die al 10 jaar hetzelfde uiterlijk heeft en waarbij de mobiele weergave slechts een uitgezoomde versie van de “normale” website is. Of websites die als geheel in een kolom op het midden van de pagina geplaatst zijn met links en rechts niets anders dan loze, witte ruimte. Bekijk die laatste soort eens op je splinternieuwe smart tv en je snapt waarom websites simpelweg onderhoud nodig hebben.

Waarde van je website verhogen?

ramon@webservicedienst.nl
"Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
"

--Richard Vergunst
Brykins Marketing

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram