Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Webshop optimalisatie, Kickstart je online winkel

Een webshop die goed functioneert en een prettige ervaring biedt aan de bezoeker is een zegen voor de eigenaar. Je verkoopt goed, je wordt aanbevolen bij anderen en creëert fans.

Wanneer is webshop optimalisatie nodig?

Webshop optimalisatie is op enig moment nodig omdat het zich snel vertaalt in hogere omzetten en duurzamere klantrelaties. Als jouw winkel op het internet goed bezocht en ervaren wordt heeft dat een aanzuigende werking en bereik je een groter winkelpubliek. Dat gebeurt door mond-op-mond reclame online, veelal via social media en informeel contact tussen jouw klanten en hun vrienden en kennissen.

Benieuwd hoe we jouw webshop kunnen optimaliseren?


  0 - 20002000 - 50005000 - 1000010.000+

  Webshop Factoren

  Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden om een goede webshop te runnen. Uiteraard zijn je assortiment en etalage van belang, maar ook een ijzersterke communicatie in je webshop én daarbuiten dragen bij aan de perfecte ervaring die jij je klant wilt laten beleven. Heel veel webshops falen en falen vrij snel. Dat komt meestal doordat er te weinig aandacht aan de webshop besteedt wordt en men gedemotiveerd raakt. Voor de webshops die dit niet doen of niet van plan zijn te doen kunnen wij als dienstverlener een waardevolle helpende hand bieden.

  De start van veel shops

  Vaak start een webshop avontuur vrij klein en eenvoudig. Men heeft bijvoorbeeld al een website en wil deze uitbreiden, of men is actief als handelaar in producten en wil de mogelijkheden van het internet ook aanboren.

  Iedereen kan het

  Een webshop beginnen kan iedereen, met wat zoekwerk via Google kun je snel van start en heb je je winkeltje ingericht, klaar om te verkopen. Maar de klanten komen niet vanzelf aanwaaien. Waar je in de jaren 1990 maar een website of webshop hoefde te lanceren en de bezoekers automatisch toestroomden is het anno 2020 een serieuze taak om de boel aan de loop te krijgen. Social media, Google, linkbuilding, reviews verzamelen, multichannel sales en ga zo maar door.

  Maar stel je nou voor, je stopt er bloed zweet en tranen in, krijgt daadwerkelijk succes met je webshop en behaalt leuke omzetten. Dan blijkt ineens dat je webshop de stroom bezoekers helemaal niet aankan, alles wordt traag en loopt zelf vast. Dat is funest, een absolute omzetkiller voor je business die je te allen tijde moet voorkomen. Stel je onderstaande eens voor....

  Opening van je winkel

  Webshop optimalisatie Webservicedienst.nl B.V.
  Iedereen kan online een winkel openen

  Je webshop is geopend, je hebt gezorgd voor een goede toestroom van bezoekers. Mooi, goed gedaan, maar.....

  Je hebt een winkel vol bezoekers, die komen je winkel niet door tot aan de kassa omdat de boel verstopt raakt. Je webshop heeft het dus heel druk, maar niet bij de checkout omdat niemand die weet te bereiken. Dat is erg, dat is funest. Het is heel waarschijnlijk dat je webshop méér verkocht toen er slechts 10% van het huidige aantal bezoekers waren. Omdat de webshop toen die bezoeken makkelijk aankon en shoppers soepeltjes naar de checkout kon begeleiden. Zie je waar het mis gaat? Dat is de reden dat webshop optimalisatie op een gegeven moment in de levenscyclus van een webshop onvermijdelijk wordt. En dat optimaliseren van je webshop kun je beter te vroeg dan te laat doen, zo kost het je geen omzet en kan de optimalisatie in alle rust uitgevoerd worden, wat de kwaliteit weer ten goede komt.

  Hoe professioneel en kundig we ook zijn, het blijft nodig om webshop optimalisatie met zorg en aandacht uit te voeren, goed te testen en dan de deuren wagenwijd open te gooien voor het winkelende publiek. Op die manier genereren we de optimale klantbeleving online en dat vertaalt zich keer op keer in hogere omzetten, meer terugkerende bezoekers en hogere waarderingen op reviewsites, social media en Google.

  Geen webshop, maar wel een website?

  Boek een SEO consult

  Serieuze webshops

  Een serieuze webshop kan eigenlijk niet zonder optimalisatie, want zonder optimalisatie kun je wachten op het moment dat de deuren sluiten door omzetderving en stevige verliezen. De extra kosten die je maakt? Eénmalig de kosten voor de optimalisatie en finetuning en maandelijks voor de superieure webhosting die erbij hoort. Maar eerlijk is eerlijk, het is de investering meer dan waard, want het zorgt immers voor die omzetten die je wilt halen met je online winkel.

  Als we iets voor je kunnen betekenen op dit gebied, neem dan contact met ons op via WhatsApp, E-mail of telefoon. Ook als jouw webshop nu nog niet toe is aan optimalisatie kun je je op de toekomst voorbereiden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  Webshop optimalisatie voor beginners

  Ben je nieuw in de wereld van webshops? Het is goed te beginnen bij de basis, dan bedoelen we met name wat er op de achtergrond nou eigenlijk allemaal gebeurt in zo'n online winkel. Als je daar namelijk een beter beeld van hebt worden veel dingen ook helderder. Dit helpt je om zelf meer uit je webshop te halen. Check hiervoor onze webshop training.

  Waarde van je website verhogen?

  ramon@webservicedienst.nl
  "Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

  En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
  "

  --Richard Vergunst
  Brykins Marketing

  Meer van 

  textmark-webservicedienst-logo
  Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
  Webservicedienst.nl Logo PNG
  Home
  sluiten
  cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram