Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Website Redesign

Hoe maak ik een website moderner?

Als je al een website hebt wil je eens in de zoveel jaar een nieuwe look en feel, zonder afbreuk te doen aan het origineel. Een redesign voor je website is dan een goede optie. De content, dus de teksten, foto’s en dergelijke, kunnen vaak best nog een tijdje mee. Als deze nog steeds goed weergeven wat je bedrijfsactiviteiten zijn kan dit meegenomen worden in je nieuw ontworpen website. Wellicht wil je wat kleine dingetjes aanpassen in je content, dit is een goed moment om dat direct mee te pakken zodat de opgefriste site weer helemaal is zoals jij op het web wilt staan.

Zoekmachines en Indexering

Je hebt verschillende keuzes als het gaat om je vindbaarheid en opgebouwde links. Stel je voor dat artikelen of pagina’s van je huidige website vaak worden bezocht door middel van verwijzingen op andee websites, of vaak bovenaan in de zoekresultaten van Google, Bing of andere zoekmachines staan. Deze waardevolle pagina’s en verwijzingen wil je natuurlijk niet verliezen, want het zou betekenen dat je website een stuk minder bezoekers krijgt na een redesign.

301 – Moved Permanently

Misschien heb je bovenstaande term weleens ergens horen vallen, een 301 redirect is een statuscode aangeeft dat een webpagina permanent is verhuisd naar andere URL. Was je pagina-inhoud voorheen te vinden op oudewebsite.nl/vervallenpagnia dan wordt iedereen die daar “landt” direct doorverwezen naar nieuwewebsite.nl/huidigepagina. Dit gebeurt al voor de oude pagina geladen wordt, je bezoekers hoeven dus niet twee keer te wachten op het laden van een pagina maar zien in de adresbalk van hun browser simpelweg het adres automatisch wijzigen waarna ze op de nieuwe pagina uitkomen. Deze manier is permanent en wordt door zoekmachines geïndexeerd. Wanneer de zoekmachine dus eenmaal is doorverwezen naar de nieuwe pagina zal deze dit blijvend opslaan in het eigen geheugen.

Kopiëren

Het is ook mogelijk de linkstructuur van je oude pagina aan te houden, dit vergt wat meer handmatig werk maar betekent dat je de oude pagina’s gerust kunt wissen. Bij het maken van je nieuwe website, dus met het redesign, wordt het nieuwe ontwerp gemaakt, de bestaande, eventueel iets aangepaste, content erin gezet en de zogenaamde permalink gekopieerd. Dit kan met websites met een CMS als WordPress eenvoudig gedaan worden door dezelfde database te blijven gebruiken. Alleen het uiterlijk van je website verandert dan. De inhoud en de structuur blijven hetzelfde. Wanneer men dus de link gebruikt die al bij de zoekmachines bekend is en waar via andere bronnen naar verwezen wordt komt een bezoeker bij de gewenste content uit, maar dan wel met het nieuwe, moderne uiterlijk.

Redenen voor een website redesign

VEROUDERD

Vaak wil men de website een nieuw uiterlijk geven omdat deze simpelweg verouderd is. Het web is een dynamische digitale wereld waarin de standaarden snel veranderen. Dat wil niet zeggen dat je met elke trend mee moet waaien, maar na een aantal jaren heeft je website al snel een gedateerd uiterlijk. Een beetje met de tijd meegaan laat altijd een goede indruk achter op je bezoekers.

CMS VOLDOET NIET MEER

Soms is je website ontwikkeld in een betpaald CMS wat niet meer voldoet aan de veranderende eisen. We zien dit vaak met Content Management Systems ontwikkeld door webdesign bureaus of hostingpartijen. Wanneer de ontwikkelaar van het CMS uit beeld raakt stopt vaak ook het onderhoud aan het systeem. Hoewel je er daarna nog wel een tijdje mee uit de voeten kunt loop je na bepaalde tijd vrijwel zonder uitzondering tegen beperkingen aan die niet opgelost kunnen worden. Een Open Source CMS wat goed onderhouden wordt is waar dan vaak de keuze op valt. WordPress, Joomla en Drupal zijn de grote drie in deze categorie, aangevuld met Magento voor webshops.

STATISCH NAAR DYNAMISCH

Van statisch naar dynamisch is de derde veel voorkomende reden voor een website redesign. Als je ooit een website hebt laten ontwikkelen zonder CMS heeft dat waarschijnlijk een behoorlijke tijd prima voldaan aan je wensen. Ben je echter op het punt gekomen dat je meer waarde en omzet uit je website wilt halen dan wordt het tijd voor een Content Management System waarmee je de inhoud van je website actueel kunt houden om zo meer bezoekers er naartoe te krijgen. Storytelling, videocontent, diverse marketingstrategieën, contactmogelijkheden en nog veel meer komen tot je beschikking wanneer je voor een uitgebreide CMS-oplossing kiest.

Webservicedienst neemt je graag mee in de mogelijkheden die een website redesign biedt. Het is de uitgelezen mogelijkheid om meer uit je website te halen en deze weer helemaal up to date te krijgen. We gaan graag het gesprek met je aan, bedank eens wat je eigenlijk van je websie verwacht en laat je vooral verbazen over de uitgebreide opties die we je kunnen bieden.

  Waarde van je website verhogen?

  ramon@webservicedienst.nl
  "Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

  En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
  "

  --Richard Vergunst
  Brykins Marketing

  Meer van 

  textmark-webservicedienst-logo
  Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
  Webservicedienst.nl Logo PNG
  Home
  sluiten
  cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram