Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

Website verhuizen

ZO VERHUIS JE EEN WEBSITE NAAR WEBSERVICEDIENST

Het is misschien een beetje eng, je website staat al tijden geparkeerd op een server van een hostingpartij die je verder niet kent. Door de tijd heen ben je weleens tegen kleine of grotere dingen aangelopen. Maar uiteindelijk is je website gewoon in de lucht en betaal je netjes één keer per jaar een factuur om dit zo te houden. Toch wil je wel wat meer dienstverlening, bovendien is het een prettig idee dat er iemand is die je website, server en verkeer goed in de gaten houdt en met je meedenkt in je online-zijn. Webservicedienst is zo’n partner, beter online zijn kan altijd, maar het moet ook nuttig zijn. We kunnen jou precies vertellen wat meerwaarde heeft voor jouw website en doen ons best alles zo goed mogelijk voor je te regelen. Daarnaast kun je altijd contact opnemen als je zelf even niet weet waar je de verbetering of oplossing moet zoeken.

MIGRATIE VAN DOMEINAAM, WEBSITE EN E-MAIL

Het is belangrijk goed in kaart te brengen wat er gaat gebeuren, dat gaan we hier in het kort doen. Roept dit vragen of onduidelijkheden op dan kun je bij ons altijd even om een toelichting vragen.

DOMEINNAAM

Je domeinnaam is letterlijk je domeinnaam, niets meer en niets minder. In principe maakt het niet uit waar je je domeinnaam geregistreerd hebt zolang je controle hebt over de bijbehorende instellingen. Je kunt op die manier je domeinnaam wijzen naar een bepaald IP-adres, dit is het adres op internet van de server waar je website opgeslagen is. De meeste mensen kiezen ervoor hun domeinnaam en hosting bij dezelfde partij onder te brengen. Bij ons biedt dit als voordeel dat we je sneller van dienst kunnen zijn. Ook als je je domeinnaam bij een derde registreert kun je gewoon je website en e-mail bij ons hosten.

WEBSITE

Je website is een verzameling bestanden opgeslagen in een map op de server. Dit zijn gewone bestanden die je op je eigen computer ook kunt openen, scripts en vaak een database. De laatste twee zijn specifiek bedoeld om op een server te draaien die weet hoe hij met bepaalde types bestanden om moet gaan. Wij verhuizen alle bestanden naar onze servers alsmede de bijbehorende databases, op die manier wordt je gehele website gekopieerd. Hierop testen we de functionaliteit. Doordat niet alle servers gelijk zijn komt het soms voor dat een website zich anders gedraagt op onze servers dan deze voorheen deed. Als dat zo is passen of jouw website (technisch) aan, of creëren we een stukje ruimte op onze servers met eenzelfde configuratie als je bij je oude hosting provider had. Doordat je oude server ook nog in de lucht is kan er niets misgaan. We kunnen altijd de domeinnaam weer terugsturen naar het oude IP-adres en je website blijft dus sowieso bereikbaar. Pas als de migratie geslaagd is zeg je je oude hostingpakket op.

E-MAIL VERHUIZEN EN SYNCHRONISEREN

Over het verhuizen van mailboxen bestaan veel misverstanden, die gaan we nu proberen uit de lucht te halen.

E-mail verhuizen kan gewoon, je gehele mailbox, inclusief mappenstructuur kan gesynchroniseerd worden tussen twee servers. Het is niet nodig dat je dit handmatig moet doen met bijvoorbeeld Outlook of een ander e-mail programma (al kan het wel.) Belangrijk is dat je het IMAP protocol gebruikt voor je e-mail. IMAP is een protocol die mail op de server laat staan, een ander (verouderd) e-mail protocol is POP3, dit protocol downloadt de e-mail naar je eigen computer waarna het van de server is verdwenen. Gebruik je nu nog het POP3 protocol dan zul je de e-mail zelf moeten doorsturen naar je nieuwe mailbox.

DE KOSTEN

Hostingpakketten worden in de regel per jaar en vooruit betaald, dit maakt dat mensen niet snel afscheid nemen van hun oude hosing provider, die hier dus op deze manier van profiteert. Bij Webservicedienst hanteren we dit principe ook, met één belangrijk verschil: we factureren pas na afloop van je oude hostingpakket, op deze manier betaal je nooit twee keer voor dezelfde dienst, ook al heb je de dienst niet bij ons afgenomen. Loopt je hosting bij partij X dus nog bijvoorbeeld 4 maanden en wil je naar Webservicedienst verhuizen? Dan kun je dat nu al doen en krijg je de eerste factuur van ons pas over 4 maanden, net dat kleine beetje extra service wat je van een partner in webhosting mag verwachten. Vinden wij dan…

Waarde van je website verhogen?

ramon@webservicedienst.nl
"Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
"

--Richard Vergunst
Brykins Marketing

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram