Webservicedienst Logo beeldmerk
Websites met Waarde

WordPress installeren vanuit DirectAdmin

Het installeren van WordPress kan best lastig zijn als je niet gewend bent om te gaan met servers, ftp-verbindingen en andere nerdy tools. Dat realiseren wij als Webservicedienst ons ook. Daarom maken we je het zo makkelijk mogelijk. Door gebruik van het DirectAdmin control panel en de Softaculous script installer kan een kind de was doen. Lees even door en ook jij kunt WordPress installeren.

In dit artikel laten we je met behulp van afbeeldingen zien hoe dit in zijn werk gaat. De werkwijze zoals hier beschreven geldt ook voor cPanel, ook voor dit control panel stellen we Softaculous beschikbaar. Je vindt deze plugin het eenvoudigst door de zoekfunctie te gebruiken en Softaculous in te typen. De afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van DirectAdmin, de afbeeldingen van de Softaculous zijn echter identiek voor zowel DirectAdmin als cPanel.

Inloggen

Bij het creëren van je hosting pakket heb je per e-mail een adres doorgekregen tezamen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Ga in je webbrowser naar dat adres en log in met voornoemde gegevens. Het inlogscherm heeft één van onderstaande interfaces, afhankelijk van de server waar je pakket op geïnstalleerd is.

DirectAdmin Login 1DirectAdmin login 2

Softaculous

Wanneer je ingelogd bent kies voor de domeinnaam waarop je WordPress wil installeren, als je één domeinnaam hebt wordt je automatisch naar de juiste pagina gestuurd. Scroll naar beneden naar de sectie “Advanced Features” hieronder zie je als het goed is al een WordPress logo staan. Ook kun je rechts onderin klikken op “Softaculous Scripts Installer.

directadmin-screen

Naar de Softaculous App Installer

Wanneer je direct op het WordPress logo klikt krijg je een configuratiescherm in beeld waar je wat basisinformatie moet opgeven.

WordPress settings Softaculous
Je hoeft niets anders te doen dan invullen wat van je gevraagd wordt. Wees niet bang, mocht je later een instelling willen wijzigen dan kun je dit doen in WordPress zelf of via Softaculous in DirectAdmin. Klik dan op de tekstlink rechts onderin je DirectAdmin scherm. Je kunt klikken op Active Installations om te zien wat je geïnstalleerd hebt en dit beheren.
softaculous screen

Extra mogelijkheden van Softaculous met DirectAdmin

Sommige versies van Softaculous bieden extra mogelijkheden voor WordPress installaties. Het automatisch installeren van veel gebruikte plugins of een een gratis thema behoren tot de opties. Klap deze sectie in Softaculous uit (onderaan) om te zien wat er nog meer mogelijk is met jouw hostingpakket. Sla je deze sectie over dan wordt WordPress geïnstalleerd zonder plugins en met het standaardthema behorend bij jouw WordPress versie.

Laatste tip: Installeer een SSL-certificaat helemaal gratis met Let’s Encrypt. Voor zowel DirectAdmin als cPanel hosting bieden we altijd gratis Let’s Encrypt certificaten aan die je eenvoudig zelf kunt installeren met een paar klikken in je control panel. Als je hier niet uitkomt zijn we je graag van dienst, ook om WordPress met eventuele plugins voor je te installeren. Bij managed WordPress webhosting pakketten is de installatie al voor je geregeld, worden er regelmatig en op verschillende wijzen backups gemaakt en opgeslagen en updaten we WordPress en geïnstalleerde plugins automatisch voor je.

Nog vragen over WordPress installeren of andere zaken gerelateerd aan websites, wenhosting en e-mail? Neem gerust contact op via het formulier hieronder en we reageren gewoonlijk binnen één werkdag op je bericht.Waarde van je website verhogen?

ramon@webservicedienst.nl
"Dankzij Ramon Horst en Webservicedienst.nl B.V. kon ik heel makkelijk overstappen alles tot in de puntjes goed geregeld. 

En hij heeft zelfs nog even gekeken of hij er nog iets meer snelheid uit mijn site kon krijgen. Dit had hij niet hoeven doen maar ik ben echt wel blij met deze goede service.
"

--Richard Vergunst
Brykins Marketing

Meer van 

textmark-webservicedienst-logo
Algemene VoorwaardenPrivacybeleid
Webservicedienst.nl Logo PNG
Home
sluiten
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram